Dette bør du spørre din bryllupsfotograf om før du bestiller

Dere skal gifte dere, Gratulerer!

Ingenting slår følelsen av å være nyforlovet. Du sitter nok allerede å drømmer om hvordan bryllupsdagen deres skal være. Kanskje du allerede har en idé om hvordan du ønsker det, eller kanskje ikke. Det er ikke alle som ønsker et stort bryllup. Kanskje det å reise bort, ta en elopement er mer dere, og det er like fint det også.
Når dere planlegger et bryllup så er det jo så mye som skal tenkes på.

Her har jeg skrevet hva som kan være lurt å tenke på i forbindelse med deres bryllupsfotografering, og hva som er lurt å spørre deres potensielle bryllupsfotograf.
Lykke til i jakten etter deres perfekte fotograf

Skal vi gifte oss borgerlig eller i kirken? Skal vi ha bryllupet i utlandet, et destinasjonsbryllup, eller kanskje reise hjem til småplassen hvor en av oss vokste opp?
Kake eller pizza i bryllupet? For hvorfor ikke. Når det er deres dag er alt lov!

Dere må booke bryllupslokale og vigsler, og dere må booke bryllupsfotografen i god tid før den store dagen.
Når bør vi booke bryllupsfotograf? Spør dere kanskje da. Mitt svar er enkelt; Så tidlig som mulig.

De fleste booker bryllupsfotografen et år i forveien og mer. Jeg er ofte booket på de populære datoene halvannent år før den aktuelle datoen.
Men ikke forhast deg når du skal velge din bryllupsfotograf. Ta deg god tid og gå igjennom en god bunke fotografer før dere bestemmer dere. Fotografene i dag har veriert og ulik stil, og det er din jobb å finne en fotograf du liker. Husk at produktet du bestiller er hva fotografen har levert tidligere, så bruk tiden godt på å se igjennom tidligere arbeid og portfolio. Be også om et møte hvor du kan møte fotografen på forhånd for å bli kjent. Det er viktig at det er kjemi imellom dere og at dere er komfortable med fotografen både som person og fagkyndig.

Så, hvorfor er det egentlig så viktig å bli kjent med bryllupsfotografen på forhånd?
Når man bestiller et kreativt verk som bryllupsfotografering er, er det veldig viktig å samarbeide. Og alle kan huske gruppeprosjektene på ungdomsskolen og vet at om gruppen ikke har god kjemi, vel, da blir resultatet deretter.
Slik er det også med fotografering. Det hele er et stort samarbeidsprosjekt. Fotografen vil høre deres behov og ønsker, og møte dem på best mulig måte. Om dere ikke har noen ønsker eller en visjon for hva dere vil på dagen, så vil en god fotograf kunne finne en god løsning som passer deres personlighet og væremåte. På mange måter så vil fotografen deres bli deres knutepungt gjennom hele bryllupsdagen, og det er godt å vite at det er en person dere er komfortable med og som dere stoler på.
Men dere har jo aldri gjort dette før. Så hva i all verden skal man spørre en fotograf om for å bli bedre kjent?
Her har jeg samlet noen spørsmål som dere kan begynne med, med en begrunnelse på hvorfor det er lurt å spørre. Jeg har også inkludert mine egne svar.
Dette er spørsmål som jeg selv har blitt stilt opp igjennom, og som jeg synes var lure å stille. Tilpass gjerne spørsmålene til deres behov, og still gjerne egne spørsmål.
Husk at vi fotografer er her for dere, og vi har årevis med erfaring, så ikke vær redd for å spørre om det er noe dere lurer på.


Ta gjerne kontakt med meg her dersom dere lurer på noe, eller ønsker at jeg skal tilføye mer på listen:

 

Hvorfor/hvordan ble du bryllupsfotograf?

Dette er et spørsmål som kan være lurt å spørre fordi du vil få vite hva som driver fotografen til å fotografere bryllup. Det er mange veier til Rom, og noen har blitt bryllupsfotograf av rene tilfeldigheter, andre fordi de tror de tjener gode penger (disse får seg et lite sjokk etterhvert), noen fordi de aldri har ville gjøre noe annet også har du de få som virkelig brenner for faget og ikke ønsker å gjøre annet.

 

Mitt svar: Jeg visste fra jeg var veldig ung at jeg ønsket å bli fotograf. Jeg vokste opp i avisen hvor min far jobbet, og lærte å blande fremkallingsveske i mørkerommet før jeg kunne smøre mine egne brødskiver.
Planen min var ikke å bli bryllupsfotograf. Jeg skulle bli pressefotograf akkurat slik som Pappa var.
Jeg fikk mit første kamera til bursdagen min da jeg fyllte 8 år. Det var alt jeg ønsket meg, og der begynner min historie. Interessen blomstret for fullt da jeg brukte alle konfirmasjonspengene mine på et speilreflekskamera, og begynte å bruke fotografering som en utrykksform og eksprimenterte med former og farger. Det var ingen tvil om at jeg ville bli fotograf når jeg ble stor, og eventyret forsatte når jeg kom inn på universitet på talentstipend i Skottland. Her var jeg i tre år og ble uteksaminert med en Bachelor i kunstfotografering. I løpet av disse tre årene fikk jeg utvikle meg selv og min fotokompetanse, og interessen min for portrettfotgrafering fikk bein å gå på. Når jeg vendte snuten hjem til Bergen åpnet jeg fotostudio hvor jeg kunne ta imot kunder, og gjøre egne prosjekter, det var iløpet av denne perioden at jeg begynte å interessere meg i motefotografering som er en sjanger som er spennende og utfordrende. Drømmen om å bli motefotograf brakte meg til London, hvor jeg igjen gikk på universitetet og tok en mastergrad i noe så skjeldent som motefotografering. Disse to årene ga meg utrolig mye, og jeg jobbet med designere, modeller og andre aktører i bransjen. Jeg elsket denne jobben, men det manglet en bit. Den biten som driver meg i alt jeg gjør, det mellommennesklige.
Det var der jeg traff min kjærlighet i bryllupsfotografering. En kunstform der jeg kunne kombinere motefotografering, dokumentarfoto og iveren etter å jobbe med mennesker. Jeg har aldri sett meg tilbake, og jeg har verdens beste jobb.

 

Hvordan vil du definere din stil?

Dette er egentlig et ganske viktig spørsmål å stille sin fremtidige eller potensielle bryllupsfotograf.
Vi fotografer er like ulike som brudeparene vi fotograferer. Stil og utrykk varierer derfor utrolig mye, og den eneste måten dere kan sikre dere bryllupsbilder som dere blir fornøyde med, er ved å finne en fotograf som har akkurat den stilen som dere er ute etter.
Husk at dersom dere velger en fotograf som spesialiserer seg på studiofotografering så kan dere ikke forvente at den samme fotografen er like kyndig utendørs i naturlig lys. Og om dere ønsker en fotograf som fanger naturlige øyeblikk så må dere gå nøye igjennom portfolioen til fotografen for å se at fotografen dere velger har øyet for disse øyeblikkene. Om den lokale fotografen har en stil som er lys of luftig, men dere ønsker mørkere naturfarger, så finn en fotograf utenfor de nære geografiske grenser. Dere vil aldri angre på at dere har flydd inn drømmefotografen for dagen.

 

Mitt svar: Jeg vil definere min stil som personlig, naturlig, intim, uoppstilt og ærlig. Mine bilder fokuserer veldig på øyeblikket mellom dere som par, og mitt mål er alltid at dere skal kjenne dere igjen i bildene. Når jeg dokumenterer dagen deres legger jeg stor vekt på dokumentarfoto, og ønsker å være flue på veggen. Jeg ser da øyeblikkene som gjerne dere ikke får med dere, og foreviger dagens små og store øyeblikk. Jeg fotograferer det jeg ser, og det som utfolder seg iløpet av dagen. Jeg setter ikke opp scenarioer, og jeg er heller ikke den fotografen som legger stor vekt på å ta detaljebilder av servietter, smykker og mansjettknapper for eksempel. Jeg fokuserer på det mellommennesklige. Ærlige utrykk og latter du kan kjenne gjennom bildene. Jeg tar også mange bilder av gjestene deres, og foreviger stemningen gjennom dagen slik dere vil huske den.
Dersom dere ønsker bilder som kunne vært tatt ut av et boligmagasin med sine detaljebilder, ja da er nok ikke jeg fotografen for dere, men det finnes et hav av fotografer som fotograferer nettopp slik.

 

Hvordan jobber du på en typisk bryllupsdag?

Det er alltid lurt å vite hvor man skal legge forventningene sine. Og hvordan en bryllupsfotograf jobber kan variere veldig. Her er det stort spenn mellom for eksempel halv og heldagsfotografering og vi fotografer jobber sammen med paret for å sette opp en plan på hvordan dagen skal se ut. En heldagsfotografering er som regel 8-10 timer lange, og dagen blir lagt opp slik at deres bryllupsfotograf får mest ut av dagen sammen med dere. Mitt beste tips er å rådføre dere med fotografen om hvordan hen vil legge opp dagen.
Det som kan være lurt er å spørre fotografen om er:

  • Setter du av hele dagen til oss?
    Om dere har bestillt en mindre pakke, for eksempel fotografering under vielse eller halvdagsfotografering, så kan det være betryggende å vite om fotografen har satt av hele dagen til dere. Hvis ja, så har dere muligheten til å oppgradere pakken underveis eller legge på en ekstra time om dere ser behovet for dette.

  • Forberedelser eller første dans?
    Dette er for mange dagens vanskeligste prioritering. Ofte må man velge mellom å ha fotografen med på forberedelsene om morgenen, eller første dans og fest på kvelden. Noen velger å utvide pakken til å få plass til begge deler, mens andre velger enten eller. Om dere ikke klarer å bli enige, om brud ønsker forberedelsene mens brudgom vil ha bilder fra festen, så spør fotografen! Forhør dere med fotografen om hva de anbefaler. Vi har alle våre preferanser, og vet godt hva som blir de beste bildene. Her kommer erfaring inn. Noen fotografer synes at festbildene er den perfekte måte å avslutte kvelden på, mens andre foretrekker forberedelsene.

  • Tar du noen pauser?
    Det kan være lurt å forhøre seg om når fotografen ønsker å ta seg en pause, for ja, vi må ta en pause iløpet av dagen for å rekalibrere og puste.
    Fotografen deres må få i seg litt mat og nødvendig drikke, gå på do og gjerne bytte minnekort/se igjennom bildene. Legg gjerne dette inn i kjøreplanen slik at toastmaster og kjøkken vet at fotografen har lunsj og vil være frakoblet til den gitte tiden, men husk også å gi slingringsmonn da ikke alt nødvendigvis går etter planen. Tips: Informer kjøkkenet om at fotografen skal få maten sin rett etter dere. Da får de spist i samme tempo som gjestene og er klar for action når dere er ferdige med å spise og det er naturlig at det kommer noen taler. Det er dumt når fotografen får maten sist, for da får vi ikke spist før vi må på beina igjen, og man får bare tatt en munnful her og der med kald mat.

 

Mitt svar: Jeg samarbeider tett med mine brudepar, og legger opp dagen sammen med de. Jeg ber også om å få en kjøreplan slik at jeg lett kan forholde meg til den.
En typisk bryllupsdag begynner med at jeg møter opp under forberedelsene. Dette er en fin tid som jeg helst ikke vil være foruten, og jeg elsker å fotografere dette veldig spessielle øyeblikket. Jeg prøver å få med forberedelsene til både brud og brudgom, dersom de gjør seg klar i nærheten av hverandre. Deretter står vielsen for tur. Jeg beveger meg rundt i lokalet når det passer, men gjør megselv liten og usynlig så godt dt lar seg gjøre. Jer har stor respekt for seremonien, og lager ikke noe show. Dette betyr at under stille seanser så sitter jeg gjerne og ser på og bare lytter, men følger godt med på det som skjer. Jeg trenger ikke å ta hundre bilder av at dere sitter der, jeg kjenner godt på megselv når jeg har bildet og ikke.
Etter vielse er det vanlig å ta gruppebilder med familie og venner. Her bruker vi alt fra 10 til 20 minutter før vi reiser videre for å ta parbildene. Da ønsker jeg oftte å få paret alene for meg selv og anbefaler det, men jeg er åpen for å ta med forlovere dersom dere har et sterkt ønske om det.
Etter parfotograferingen lar jeg dere få fred fra fotografering, og går tilbake til å være flue på veggen. Under mingling og middag går jeg rundt med jevne mellomrom og observerer, fotograferer og tar meg en prat med gjestene. Når dere sitter dere ned for å spise gjør jeg det samme. Jeg har i kontrakten min ved heldagsfotografering at jeg skal få servert mat, og ser på dette som en naturlig plass å ta pause. Det er ingen som synes det er kjekt å bli fotografert når de spiser, og dere ønsker nok ikke disse bildene i albumet deres uansett. Under pausen min tar jeg meg ofte en titt igjennom minnekortene mine, skifter batteri og ser at jeg har alt jeg trenger før neste etappe.
Selvom jeg spiser og har pause så følger jeg forsatt med, og er kjapp på beina dersom noe skulle skje, og jeg er klar for å fotografere igjen når talene begynner. Slik forsetter jeg resten av kvelden, fotograferer små og store øyeblikk, helt til det er på tide for meg å dra hjem for kvelden. Jeg gir alltid beskjed til brudeparet om at jeg er ferdig før jeg går, slik at de har muligheten til å be meg bli noen timer ekstra.


Et typisk bryllup legger jeg ofte opp slik som dette:

 
 
 

Hvordan jobber du før og etter et bryllup?

Ved å stille dette spørsmålet så vil du få et innblikk i arbeidshverdagen til deres fotograf. Og igjen vil dere da kunne vite hvilke forventninger dere kan stille både før og etter bryllupet deres.
Mange fotografer i dag har ofte flere jobber for å få det til å gå rundt, eller de driver kun med foto på siden av en fulltidsjobb. Kanskje de har familie som stiller egne krav, og en veldig travel hverdag som gjør at fotografen trenger lengre tid på å levere bildene deres. Dere må regne med at det vil ta noen uker før dere får bildene tilbake fra bryllupet. For det ligger mange timer i etterarbeid bak et godt bryllupsalbum.
Det kan være kjekt å vite hva den potansielle fotografen ders gjør for å bli kjent med dere, møtes dere først? Har fotografen kontrakt? Hva gjør fotografen for å imøtekomme deres ønsker?
Det er også viktig å vite hva som foregår etter bryllupet deres. Hvor lang tid bruker fotografen på bildene? Hva gjør fotografen for å sikre bildene etterpå? Det som ofte skiller de profesjonelle fotografene mot hobbyfotografer og useriøse aktører er arkivering av bilder. En profesjonell fotograf vil alltid sørge for at bildene deres er trygge. Er fotografen medlem av Norges Fotografforbund så har hen også en 10-års arkiveringsplikt ovenfor sine kunder. Det er en fin betryggelse å ha, og også en forsikring om at dere har funnet en fagkyndig og god fotograf.

 


Mitt svar: Fra det sekundet jeg mottar deres mail og forespørsel om booking så prøver jeg å finne ut av hvem dere er, hva som får dere til å smile, og hva dere liker og ikke liker.
Samarbeidet starter umiddelbart, og jeg vil prøve å bli så godt kjent med dere som mulig. Jeg booker aldri inn et brudepar før vi har møttes ansikt til ansikt og fått pratet sammen og blitt bedre kjent. Det er viktig for meg at kjemien oss imellom sitter, og jeg booker dere inn dersom jeg føler at vi er på bølgelengde og ønsker de samme tingene. Det hender også at jeg må si nei til brudepar og ønske de lykke til videre, dette er som regel fordi jeg merker at de ønsker andre typer bilder enn det som jeg kan levere. For eksempel, om de elsker bildene til en annen fotograf, ja da må de gå til den fotografen.
Det første møtet skjer ved booking, også tar vi et nytt møte rett før bryllupet. Da går vi igjennom dagen sammen, og jeg ønsker å høre om dere har noen spessielle ønsker som jeg skal ta hensyn til.
Etter bryllupet deres så tar jeg først og fremst noen dager friiiiiii!
Vi bryllupsfotografer er godt kjent med et fenomen som vi kaller for “post wedding day hangover” og det slår til hver eneste gang. Kroppen er rett og slett så sliten at jeg har behov for å gjøre ingenting. Kanskje se på netflix, eller høre på litt musikk. Men når jeg har hentet meg inn igjen så starter jobben for fullt. Det første jeg gjør er å legge over alle bildene deres fra minnekort til harddisk, ta back-up og sortere de i arkiv slik at jeg lett finner frem igjen. Jeg bruker både Adobe Lightroom og Photoshop for å redigere mine bilder, og jeg velger ut alle bildene som skal bli med i neste etappe. Dette tar tid, lang tid og jeg må gjøre det i flere omganger for å forsikre meg om at alle de gode øyebikkene er med, og at bildene forteller historien av deres dag godt.
Jeg leverer ofte bildegalleriet melom tre og seks uker, med forbehold om at det kan ta lengre tid. I absolutte travleste høysessong og slutten på sessongen kan det fort gå noen uker over. Jeg forteller mine kunder at det tar den tiden det tar, og at jeg gir bildene den tiden de fortjener. Jeg leverer aldri uferdig arbeid eller arbeid jeg ikke er fornøyd med selv.

 


Kan vi bestille produkter via deg?

Å finne en fotograf som har egne leverandører er en helt egen betryggelse i seg selv. For ja, selvom du gjerne mottar de digitale bildene og kan bestille selv, så bør du gjøre dette via fotografen dersom dere kan.
En profesjonell fotograf vil kunne tilby dere produkter som dere ikke får tak i på privatmarkedet, og de kan tilby dere en helt annen kvalitet på produktene.
Fotografen deres vil kunne kvalitetssjekke alt som kommer inn før det når ut til dere, og ser gjerne ting som et utrent øye ikke ser slik som grønnskjær og blåstikk i bildene som kan forekomme når man bestiller fra amatørlabratorier hvor alt skjer ved hjelp av maskiner.
Et fotoalbum som er satt sammen av fotografens egne blinkskudd vil alltid bære en helt annen eksklusivitet over seg enn det du selv får laget hos leverandører rettet mot privatkunder.

 

Mitt svar: JA! Jeg leverer både fotoalbum, utskrifter og takkekort. Bare fortell meg hva dere ønsker så vil jeg hjelpe dere med å finne det perfekte produktet for dere. Jeg bruker bare laberatorier myntet på profesjonelle aktører og kvalitetssikrer alt jeg gir ut til mine kunder.

 

Hva skjer om fotografen blir syk eller ikke kan komme i bryllupet?

Alle brudepars store frykt og mareritt. Hva skjer om bryllupsfotografen deres blir syk? Eller av andre grunner ikke kan komme i bryllupet deres.
Vi har alle hørt skrekkhistoriene, og vi vet at det værste kan skje.
Her ser man ofte et stort skille fra hobbyfotografer til profesjonelle fotgrafer.
En hobbyfotograf, nyoppstartet eller amatørfotograf har ikke det samme nettverket som en seriøs aktør har. Dette er noe som tar mange år å bygge opp, men som også kommer med jobben etter hvert. En profesjonell fotograf vil alltid gjøre sitt ytterste for å hjelpe dere i en slik situasjon, og vil kunne tenke på stående fot og komme med gode alternativer.
En seriøs og god bryllupsfotograf vil også nevne dette scenarioet i sin kontrakt, og der vil det stå hva fotografen plikter seg til å gjøre dersom uhellet skal oppstå.

 

Mitt svar: Dette er ikke bare brudeparets store frykt men også bryllupsfotografens. Dette var noe jeg fikk kjenne spessiellt mye på under koronapandemien, og det var skummelt å ikke kunne vite hvordan viruset spredte seg og om det ville bli bryllup helgen etter.
Jeg har heldigvis aldri måtte utebli fra en bryllupsfotografering, men jeg har tenkt mye på hva jeg ville gjort om jeg skulle være skikkelig uheldig.
Jeg har jobbet som fotograf i 15 år, og har knyttet mange gode kontakter iløpet av denne tiden. Her er det mange andre bryllupsfotografer, og fotografer generellt. Jeg er også en del av et større nettverk av fotografer via Norges Fotografforbund og diverse fotoklubber. Jeg har derfor mange jeg kan kontakte dersom uhellet skal være ute, og vi er flinke til å hjelpe hverandre.
Om jeg mot all formodning ikke skal kunne stille på deres bryllupsdag, så vil jeg gjøre alt i min makt for å finne en erstatter som kan stille istedenfor meg. Parbildene kan dere velge å ta en annen dag dersom dere ønsker det. Alt dette står i kontrakten som vi skriver under når dere bestiller meg som deres fotograf.

 
 
Jeg fokuserer på det mellommennesklige.
Ærlige utrykk og latter du kan kjenne gjennom bildene. Jeg tar også mange bilder av gjestene deres, og foreviger stemningen gjennom dagen slik dere vil huske den.
 


Hvordan gjør vi det dersom vi ønsker bilder som ikke er lik din stil og ditt utrykk?

Noen ganger så finner man ikke helt det man er på utkikk ettter. Kanskje dere har sett noe på Instagram eller Pinterest som dere liker virkelig godt, men fotografen dere er i kontakt med har ikke dette utrykket og kanskje har hen en helt annen stil enn hva dere egentlig ønsker.
Da er det bare en ting å gjøre, og det er å fortsette jakten.
Om dere ønsker en annen stil enn hva fotografen har i sin portfolio og tidligere arbeid, så går dere på en smell ved å velge denne fotografen.

 


Mitt Svar: Jeg hører mang historier om brudepar som ser på bryllupsbilder fra amerikanske fotografer som har et helt annet lys og en helt annen stil enn hva en fotograf i Norge kan tilby. Vi har ikke de samme forholdene, og bildene kan derfor ikke sammenlignes. Jeg har dessverre opplevd dette selv, og det er ingenting som er vondere enn når jobben jeg har gjort og er stolt av, ikke har stått til forventningene til brudeparet fordi de har satt sine forventninger utenfor mine realistiske muligheter. Jeg kan ikke fotografere dere i gyllent california-lys på en formiddag i august.
Derfor er den viktigste jobben dere kan gjøre når dere velger bryllupsfotograf å se igjennom tidligere arbeid som fotografen har gjort. Husk at fotografen dere velger kun kan levere så godt som sitt siste arbeid. Produktet dere bestiller er det dere ser i portfolioen til fotografen dere velger.
Om dere ikke finner noen i nærområdet så ikke avslutt søken der. Søk etter fotograf i hele Norge, eller book en tilreisende fotograf fra et annet land hvis stil dere har falt helt for og som er rett for dere. Det er verdt hver krone.
Dersom dere ønsker en annen stil enn det jeg kan tilby, så er svaret enkelt. Da er ikke jeg riktig fotograf for dere, men det er mange flinke fotografer både i Norge og i utlandet som sikkert passer dere helt perfekt.

 


Reiser du dit bryllupet vårt er?

Når dere leter etter fotograf så er det lett for å begrense seg til det området hvor du bor. Jeg ser at de fleste google treff som sender folk til denne websiden er ved å bruke søket “Bryllupsfotograf i Bergen”.
Det er veldig naturlig at man leter etter tjenester i området hvor man bor, og dette er lettest om dere bor i de store byene. Men jeg anbefaler varmt at dere også søker utenfor de geografiske grensene etter den perfekte fotografen.
Om dere er litt sent ute med å bestille fotograf så er sansynligheten stor for at de beste fotografene i ditt område er fullbooket. Det er da mye bedre å spytte i litt ekstra penger på å fly inn den perfekte fotografen enn å ta seg til takke med en hobbyfotograf, venn eller en fotograf hvis stil ikke er det dere har ønsket dere.

 

Mitt Svar: Jeg reiser for å fotografere bryllup i hele Norge og i utlandet. Og jeg elsker å reise og oppleve nye plasser.
Jeg er også veldig glad i utfordringen som kommer med å være en ny plass.
Dersom dere ønsker at jeg skal reise dit dere er så er det bare til å gi en lyd også starter vi planleggingen. Vielse i Lofoten? Ikke noe Problem, bryllup i Italia? Jeg bllir gjerne med!
Jeg reiser dit dere ønsker meg.

 


Kan vi ta parbildene en annen dag?

Noen ganger går ikke tidslinjen opp i opp. Kanskje dere ser at dere ikke har tid til å ta parbildene mellom vielse og middag, eller at dere rett og slett ikke ønsker å reise fra gjestene som kar reist så langt for å være med dere på dagen.
Dette er veldig forståelig, og da kan det være greit å ta selve parbildene en annen dag enn selve bryllupsdagen. Det er ikke alle fotografer som tilbyr dette, derfor kan det være greit å klarer på forhånd om det er noe dere ønsker.

 

Mitt Svar: Jeg anbefaler faktisk å ta parbildene en annen dag enn selve bryllupsdagen. Hvorfor? Fordi dere er mye mer avslappet, ikke like redd for kjole og dress, og vi kan bruke så mye tid som vi trenger uten stresset med å skulle rekke noe etterpå.
Dere får da tilbringe all tiden deres sammen med gjestene deres, og vil ikke føle at dere går glipp av egen bryllupsdag.
Det beste med å ta bildene en annen dag er at vi kan forme fotograferingen rundt været. Så om det skal bli veldig dårlig vær under bryllupsfotograferingen, så er det faktisk mulig å flytte den dersom det skal være behov for det.
Jeg tilbyr alle som booker meg for heldagsfotografering å velge å ta parbildene en annen dag, og dette har blitt veldig populært og enda har ingen angret på det. Det går også an å bestille kun parfotografering på en hverdag dersom dere ønsker det.

 

Det er mye som skal tenkes på når man velger fotograf til sitt bryllup. Og alle brudepar har forskjellge kriterier.
Noen har et budsjett å forholde seg til, mens for noen så er ikke bildene like viktige som det er for andre.
Det viktigste er å huske på at dette er DERES dag og ingen andres, så gjør hva dere selv ønsker, og finn en fotograf dere har skikkelig god kjemi med og som forstår hvem dere er. Slikt blir det gode bilder av, og dere vil ha minner for livet til å ha i fotoalbum og henge på veggen. Minner som vil vare livet ut, og enda lenger enn det.

Jeg er alltid tilgjengelig til å svare på spørsmål dere har. Bare send meg en melding så blir vi bedre kjent.
Kanskje jeg er den rette bryllupsfotografen for dere?

Forrige
Forrige

Odin // Min nye fotoassistent

Neste
Neste

Isabel + Tjalve // Borgerlig vielse på magistraten med urban bryllupsfotografering